Styl.fm
Podobne tematy
Kategorie pytań

czarnaaj 2013-10-12 o godz. 20:19, odsłony: 86105 0

Yasmin, Yasminelle opinie, skutki uboczne, kto zażywa?

Hej jestem bardzo ciekawa czy zażywacie te tabletki antykoncepcyjne? Ja zaczęłam i proszę was o opinie o nich i jak wasze samopoczucie ?"dwuskładnikowe tabletki antykoncepcyjne Yasmin to pigułki jednofazowe, a wiec takie, które w każdej przyjmowanej tabletce zawierają taką samą dawkę syntetycznych hormonów płciowych. Podobnie jak w przypadku większości tabletek antykoncepcyjnych Yasmin należy przyjmować przez 21 dni, a przez kolejne 7 dni konieczna jest przerwa od przyjmowania leku."Yasmin a Yasminelle - czy to prawda że Yasminelle to odmiana Yasmin z mniejszą zawartością hormonów?

Odpowiedzi (281) Kategoria: Miłość i seks :: Antykoncepcja Ostatnia odpowiedź: 2013-11-11, 12:17:13 Tagi: , ,

Najnowsze / Najstarsze

Gość 0

2013-10-12 o godz. 21:19

Juz gdzies pialam o nich... ja wlasnie jestem na yasmine, co prawda pierwsze opakowanie (i ostatnie ) ale jest ok. Wczesniej bralam inne i czulam sie koszmarnie. na yasmine na pocztaku czulam sie rewelacyjnie, teraz jak koncze opakowanie to niestety caly PMS sie odezwal i znow chodze nabuzowana, o cyckach juz nie wspomne bo ledwie moge stanik zalozyc tak mnie bola... ale podobno wszelkie tego typu atrakcje przechodza po kilku opakowaniach. Poza tym sa to jedyne tabletki ktore nie blokuja u mnie checi na przytulanki (zreszta ponoc ich dzialanie jest tez pobudzajace checi w tym kierunku 8) ) Ogolnie podobno jeden z lepszych tabletek na rynku.

Gość 0

2013-10-14 o godz. 02:22

Ja skończyłam właśnie zażywać pierwsze opakowanie, przedtem byłam na Mercilonie. Ogólnie samopoczucie bdb, tylko że już dawno nie miałam takich bólów brzucha przed okresem jak dzisiaj

czarnaaj 0

2013-10-23 o godz. 20:55

ja koncze zazywac pierwsze -na poczatku bolalla mnie glowa kilka dni ale teraz jest oki kontroluje wage i nie przytylam na razie ---bede pisac co dalej --co do przytulanek na razie spoko---prosze wiecej opiniiiii :D humorow na razie nie mam -a nawet jesli to ja zawse humorzasta

czarnaaj 0

2013-10-23 o godz. 20:56

acha a czy cera moze sie po nich pogorszyc???????????????????

Gość 0

2013-10-24 o godz. 00:12

mysle ze wrecz na odwrot...moze sie polepszyc...ja bralam tylko jeden cykl a cera sie poprawila blyskawicznie

e-milka 0

2013-10-24 o godz. 23:48

Ja wlasnie zaczynam przygode z Yasmin...za jakis miesiac podziele sie uwagami. Mam nadzieje, ze beda dla mnie o niebo lepsze niz HArmonet.:)

czarnaaj 0

2013-10-27 o godz. 20:39

no babaolki to dzielmy sie opiniami
ja bardzo bym chciala zeby cera sie poprawila ale na razie miesiac biore i nie widze jakiejs poprawy
poza tym czuje sie oki nie przytylam na razie

a jak u was?

Gość 0

2013-11-02 o godz. 23:51

witam
to moje 5 opakowanie
ogolnie jest dobrze, bo nie jestem w ciązy hehe
poprawy cery nie zauwazyłam,
przytulania troche mniej, nie wiedziałam ze tablety moga na to wplytać!!!
i biust mi troche urosł,
chyba musze zmnic tabletki :)

Gość 0

2013-11-03 o godz. 08:30

Pod koniec drugiego opakowania zauważam dużo większą ochotę na przytulanki troszkę schudłam - może to jest spowodowane innymi czynnikami, ale przy innych tabletkach tyłam, więc dla mnie to duży plus :D cerę zawsze miałam w porządku i nie zauważyłam zmian. Natomiast wróciły koszmarne bóle brzucha przed okresem no i humorki, które dzielnie znosi moje kochanie

Panna Cz. 0

2013-11-04 o godz. 20:25

dziewczyny teraz biore cilesty czy moge wziac w nowym cyklu opakowanie tych yasminow ? nie wiem czy jest sens isc do gina i placic za wizyte jesli nie , wiec pytam was :)

e-milka 0

2013-11-05 o godz. 21:45

pari napisał(a):dziewczyny teraz biore cilesty czy moge wziac w nowym cyklu opakowanie tych yasminow ? nie wiem czy jest sens isc do gina i placic za wizyte jesli nie , wiec pytam was :)
Pari, mysle, ze mozezsz..ale jak zmieniasz pigulki, to nie rob przerwy pomiedzy opakowaniami. Bo jak zrobisz, to przez pierwszy tydzien skutecznosci antykoncepcyjnej nie bedzie..

e-milka 0

2013-11-05 o godz. 21:46

A jesli chodzi o Jasmin, to u mnie pojawily sie straszne krostki na dekolcie...tragedia, szczegolnie, ze cieplutko na dworze. Czy ktoras z WAs tez tak ma? A moze to po prostu efekt przyjmowania pigulek i ekspozycji na slonce???

No i ochoty na przytulanki brak, za to na slodycze tak.

Panna Cz. 0

2013-11-05 o godz. 22:29

emilio dzieki za odpowiedz, skocze w takim razie do ginki i sie szcegolowo wszytskiego dowiem chyba sie przestawie bo od tych cilestow strasznie utylam ..mimo zwiekszonej aktywmnosci fizycznej :(

Gość 0

2013-11-11 o godz. 06:40

Ja biore 6 albo 7 opakowanie i jestem bardzo zadowoona. Czuje sie dobrze, nie przytylam, cera ladna. Moge plecic, ale wiadomo kazdemu co innego pasuje.

Panna Cz. 0

2013-11-11 o godz. 06:41

ide dzis do gina po te tabletki :) wczoraj skonczylam cilesty mam nadziej ze po nich nie utyje ..bo po cilestach wygladam ohydnie :| :( no i niech ta cera sie poprawi :|

czarnaaj 0

2013-11-11 o godz. 06:43

hej babaeczki
ja schudlam 2 kg ochota na seksik normalna jest cera hm riznie bywa

e-milka 0

2013-11-11 o godz. 06:43

A ja po drugim opakowaniu chyba odstawie..moje krawawienie trwa 12 dni!!!!! :o :o Myslicie, ze to jeszcze moze sie zmienic po trzecim opakowaniu??

czarnaaj 0

2013-11-11 o godz. 06:45

emilia-u mnie przez dwa miechy trwalo 8, 9 dni teraz okolo 7 zazywam 4 opakowanie :D jestem zadowolona
pari-ja nie utylam i spoko ale cery poprawy niestety nie widze grrrrr

Gość 0

2013-11-11 o godz. 06:46

to i ja sie wypowiem
biore yasmin juz 7 miesiac, jestem zadowolona - -ochota na przytulanki u mnie zawsze byla,wiec nie sazdze ze tabletki braly w tym swoj udzial - -cera raczej lepsza, nie przytylam,a wrecz schudlam- - choc to tez nie zasluga tabletek tylko dietki.
ogolnie jestem zadowolona i zamierzam je brac jeszcze dluuuuuugi czas- - odstawie jak bedziemy chciali nastepnego dzidziusia - -czyli nie wczesniej niz za 2 lata

czarnaaj 0

2013-11-11 o godz. 06:47

hej i jka tam tableteczki u mnie na razie w porzadku tylko pared ni przed okresem jest dzien kiedy mam istny bojowy nastroj i dolka lol